SUN TO SHEEVA/KOALA DISCO/ALL THINGS AUTOMATIC

sun to sheeva

Breaking news! 

Onkruid vergaat niet! Of beter, bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zo dachten die sloebers van Sun To Sheeva. Na 12 jaar radiostilte komen ze plots terug van onder het stof gekropen. In een ver verleden wist deze prettig gestoorde, 11-koppige bende al menig podium in het Vlaanderenland onveilig te maken.

Nostalgisch beginnen hun hardcore fans te kwijlen bij het terugdenken aan memorabele optredens als: Finale Limbomania, Afro Latino, Suikerrock, Rivierenhof, Gentse Feesten, Mano Mundo…enz. Hun ‘mixed-up-style’ van genres als reggae-ska-surf-pop, doorspekt met teksten zowel in ’t Nederlands, Engels als Frans, geeft aan dat ze tot op heden nog steeds niet in een specifiek hokje te steken zijn en trouw blijven aan hun compromisloze muziek. Wat als een paal boven water staat, is dat ze het nog altijd als hun verdomde plicht beschouwen om, welk podium ze ook bestijgen, telkens opnieuw met veel energie ‘het kot maximaal op stelten te zetten’. 

Een eenmalige reünie of zit er meer aan te komen? Wie zal het zeggen. Wat alvast zeker is, mis deze Sun To Sheeva-trein niet, vooraleer ze weer voor onbepaalde tijd op haar lauweren zal rusten.

Verwacht je aan een cocktail van zwoele, opzwepende, intimistische, tropische, dansbare beats, gebracht door een stelletje doorwinterde ‘sheevers’ met veel goesting!

Afwezigen hebben sowieso ongelijk!


koala disco

“Koala Disco staat garant voor eclectische live shows en brengt postpunk met een psychedelisch sausje. In een regenboog aan genre-invloeden mengen ze absurde fictie en frustrerende realiteit tot een gouden pot. Humo omschrijft hun recente passage aan Belgisch’ bekendste Rock Rally als “op alle vlakken in klasse gedrenkt” en ze staan dan ook in de halve finales. Met hun onlangs gereleaste debuutplaat “Tickling The Dragon’s Tail’ staan ze aan de deur van de grote doorbraak!”


all things automatic

Op de valreep van 2023 werd This is an Inviation gelanceerd. De nieuwe EP van All Things Automatic. 

De roots van het trio ligt in de nineties. Late new-wave en Britpop resulteerde in erkenning met The Beautiful Babies (HUMO’s RockRally 1992, en ‘Serenade’ EMI met Martin -The Human League- Rushent aan de knoppen) en nadien met Lester (For all The losers in the world( 2005) met producer Peter Crosbie). 

Na het ATA debuut ‘We Are DJ’s’ 2015 (met producer Staf Verbeeck en Fiona Brown als backing vocal) is er nu ‘This is an invitation’.

All Things Automatic is Mr Paintman (Rocky Schildermans), Mr. Loose (Ivo Loos) en Mr. Bie (Kris Claessens).. Na hun debuut in 2015 (We Are DJ’s // Produced by Staf Verbeeck) ging ATA soundhunting met producer Luuk Cox ((Shameboy, Compact Disc Dummies, Arsenal and Intergalactic Lovers) wat resulteerde in intimistische melodiën , spaarzaam ingekleurd met gitaar, bas en synths. Sommigen horen Depeche Mode, Duran Duran, Talk Talk, anderen The National of Cigarettes after Sex.

Na geslaagde try-outs (Kampvuurconcerten support Heather Nova en Frank Vander linden) was de Live-premiëre in Café Café in Hasselt op 7/12. 

Stijn Meuris zet de eerste single Invitation bij de beste nummers van 2023 op Radio Willy. Opvolger Miss You staat in de Radio 1 (Vlaams Recent) en scoort ondertussen bijna 13.000 Spotify Streams.