PELTER SKELTER INDOORFEST 2024

In samenwerking met cc Palethe dat in 2024 40 JAAR (!) bestaat presenteert Pelter Skelter op zaterdag 28 september 2024 haar eerste indoorfest. Optredens gaan allemaal door in de Zinnezaal, dus indoor. Máár de rechterzijwand van de zaal wordt opengeschoven waardoor er toegang is tot de ’tuin’ waar oa. foodtrucks, banken, e.a. worden voorzien om tussen de optredens even te chillen, de inwendige mens wat te versterken e.d.

Verwacht je aan 8 namen: 7 bands + 1 Aftershow

Inkomprijzen:
Early Bird (tem 31.3.24) 10 €
Reguliere VVK 15€
ADK 20€

Afterparty: PlaatPraat Soundsystem

WEGSFEER
Belgian Asociality
Captain Kaiser
Disorientations
Kregel
Mojo & The Kitchen Brothers
FLKS


WEGSFEER

WEGSFEER is een live new wave party, een fuif, een TD, een donker feest, een duistere hitmachine. Joy Division, Sisters of Mercy, The Cure, Bauhaus, Virgin Prunes, The Neon Judgement, Echo & The Bunnymen….

Alle classics uit het genre worden live gebracht met het enthousiasme en de arrogantie van 4 jonge snotneuzen alsof 1985 nooit gestopt is. Energiek, heftig, zweterig. Stilstaan is geen optie. Uw tegel verlaten evenmin. WEGSFEER brengt u helemaal terug naar waar u thuishoort : The 80’s. Teletijdmachines bestaan, WEGSFEER is er één.

WEGSFEER is Filip Heylens : guitars & vocals (Les Truttes), Bart Van Lierde : Bass & keyboards (K’s Choice, Meuris, Rick De Leeuw..), Kris Delacourt: guitars, keyboards & vocals (Meuris, Condor Gruppe), Niko Westelinck : drums & loops (Producer).


BELGIAN ASOCIALITY

Het prettig gestoorde BELGIAN ASOCIALITY, grootgetrokken met liters Jupiler! Yes!

Verwacht je aan een set vol nostalgische Nederlandstalige, kort en krachtige punknummers: Morregen! Bompa Punk! Boerderie! Vollek aan den toog! …

Met andere woorden: F E E S T!


CAPTAIN KAISER

Niemand is verantwoordelijk voor het succes van Captain Kaiser zelf, buiten de vijf Kempenzonen die erin zitten. Ze zijn punk tot in de poriën en zetten zalen in het zweet, zonder hype en zonder bullshit. Beloftevol, noemen ze dat ook wel. Onder impuls van producer en hardcore-eindbaas Jay Maas (Defeater) blijft de groep pakkende melodieën spuwen, maar is ze vooral rauwer en rijper gaan klinken. De ene roept dan postpunk en de andere hardcore, maar je kan de songs ook gewoon voelen, daar waar ze pijn doen.

DRIVE luidt met een oorverdovende knal een nieuwe hoofdstuk in voor de punkers van Captain Kaiser. De eerste single uit hun nieuwe plaat RHYME&REASON laat een nieuw geluid horen. Steviger en uitgepuurd, tienerfrasten ruimen plaats voor levensbeschouwelijke onderwerpen. Verdriet en verwerking, verlossing en catharsis. Het leven kan klappen uitdelen, maar Captain Kaiser slaat terug. DRIVE, geschreven na de dood van frontman Sascha’s moeder, is dan ook een emotionele uppercut die je in net geen 2 minuten tegen de grond smakt.


DISORIENTATIONS

Disorientations is een post-punkband uit Antwerpen, bestaande uit levenslange vrienden Lukas van Camp op bas, Tomas Serrien op drums en Niels Elsermans op zang en gitaar. De naam onstond tijdens het eindeloos jammen als een manier om gedeelde verlieservaringen te verwerken. Door een oude 80’s vibe te combineren met meer alternatieve punk en noise muziek, werd hun muziek gekenmerkt door een intens en hedendaags koelbloedig geluid dat tot leven komt tijdens hun intense en luidruchtige optredens.

“Disorientations knalt terug met ‘Lost Today’, hun nieuwe album dat uitkomt bij [PIAS] Recordings op 19 april 2024. Na het bejubelde debuut ‘Memory Lanes’ is de postpunk band op zoek gegaan naar een manier om hun donker en hard geluid te verfijnen. Het resultaat is een collectie beklijvende nummers die een vertaling zijn van tegenstrijdige emoties van hoop en wanhoop. Ze mijmeren over de intense aantrekking en afstoting van mensen om ons heen en de leegte die je voelt als je iets kwetsbaars verliest. Door te experimenteren met extra gitaren bewandelt hun nieuwe muziek een spannend pad naar een alternatief en volwassen geluid dat een combinatie bevat van de scherpe uitbarstingen van noiserock, de melancholische sfeer van postpunk en een ijle geluidsmuur die doet denken aan de shoegaze-vibe uit begin jaren 90.”


Kregel

Verrezen uit de as of mogelijk ook de asbak van het kwintet Feetfetish en het kwartet Salk, brengt het Limburgs trio Kregel met gewezen of huidige leden van onder meer Vandal X en Flipo Mancini een volstrekt uniek geluid, met snijdende gitaren die zowel aan de postpunk als aan de gitaarbands van de 80s doet denken, maar dan met intelligente Nederlandstalige teksten waarin de absurditeit van onze maatschappij haarfijn wordt ontleed.

Kregel heeft, in samenwerking met het Gentse independent label Wagonmaniac, sinds de oprichting van de band in 2016 al vier EP’s uitgebracht, respectievelijk getiteld ‘1’, ‘2,’, ‘3’ en, jawel, ‘4’. Daar blijft het echter niet bij, want het drietal heeft de tijdens de pandemie leeggelopen concertkalender gevuld met de opnames van een vijfde én zesde EP, die beiden in het voorjaar van 2024 zullen verschijnen.


Mojo & The Kitchen Brothers

Mojo & the Kitchen Brothers is een vijfkoppig bont Belgisch gezelschap dat de tijdgeest van de vroege 70’s tovert. Hun door psychedelia doorweekte mix van heavy progrock roept associaties op met onder andere Black Sabbath, Wishbone Ash en Pink Floyd. Maar ze zijn meer dan een nostalgie-trip: grondig genesteld tussen de wortels van hun tijdgenoot-psych-rockers nemen ze de luisteraar mee op een reis door het limbo tussen verleden en heden.

De eclectisch geïnspireerde muziekfreaks die zich Mojo & The Kitchen Brothers noemen, verenigden zich na enkele jamsessies. Sindsdien raast dit vijfkoppig omnium gatherum als een orkaan door Vlaanderen en Brussel. De bandleden mixen sixties psychedelica en seventies progrock tot een eigen sound. Dit jong geweld voorziet aanstekelijke deuntjes, proggy riffs, oorverdovende drums, brullende baslijnen en pittige, driedubbele gitaarjams die het publiek over en weer kaatsen tussen heden en verleden.


FLKS

Vier dudes from around town! Locals die een super goeie straight-to-the-core blend van poppunk en punkrock spelen waarbij NOFX, The Priceduifkes en The Ramones nooit ver zijn.

Ze brengen een ode aan de minder serieuze dingen des levens waarbij plezier maken en nostalgie op de voorgrond staan. Brachten in ‘23 hun eerste full album ‘High on Life’ uit. Met prominent op de albumcover enkele idyllische locaties uit het mooie Pelt is dit voor hen een ideale thuismatch. Pintje in de hand en meebrullen met die teksten! 39-OH-OH!”