MELTHEADS + RANT.

MELTHEADS

Meltheads zijn vier jonge honden uit Antwerpen die met bakken talent en evenveel drang en branie tot op het bot gaan. Voortgestuwd door de metronomisch strakke ritmesectie van Tim Pensaert (bas) en Simon de Geus (drum), en aangevuurd door de snedige en virtuoze gitaar van Yunas de Proost spuwt Meltheads rotaanstekelijke garage, clevere postpunk en fascinerende cold en andere wave, die schatplichtig is aan The Chats, Amyl and the Sniffers, Gang of Four, Wire en – jawel – De Brassers en Aroma Di Amore. Vierde hond is frontman Sietse Willems, de vleesgeworden bastaard van Jim Morrisons charisma, Robert Plants sexappeal, Iggy Pops razernij én de blote bast van alle drie.

Hun live-reputatie buzzt als een lopend uurtje door de Lage Landen, en wie hen al aan het werk zag, weet: deze hongerige wolven bestormen een podium alsof ze de laatste show van hun leven gaan spelen. Meltheads opende al voor o.a. DIRK. en Millionaire, schopte het tot in de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en het podium (zilver!) op Humo’ Rock Rally. Ze passeerden afgelopen jaar op de 40 uur van Studio Brussel, Boomtown, Rock Herk, We Are Open, Gladiolen en ze mochten ook het voorprogramma verzorgen van de viermaal uitverkochte Ancienne Belgique shows van dEUs.

Toch moet – nee, gààt – het voor hen allemaal nog beginnen. En reken maar dat het dan vooruit zal gaan. U kent hen wellicht van het inmiddels tot culthit verheven ‘Naïef’. Daarmee stonden ze wekenlang op één in de Afrekening. Inmiddels verovert nieuwe single ‘Theodore’ -als voorloper van hun debuutalbum ‘Descent Sex’ dat uitkomt op 9 februari- de alternatieve hitlijsten. En geloof ons, als de rest van het album in dezelfde strekking zit, wordt het een moddervet album!
Ze komen in ieder geval met veel plezier hun releaseshow try-outen in Pelt. We verwachten dat het explosief én vies én hard gaat gaan! Precies zoals we ’t graag hebben.

RANT.

Rant? Dat betekent langdurig spreken of schreeuwen op een boze, gepassioneerde manier.

RANT. is ook wederom een schitterende band afgeleverd door de PXL Music Academie. Hun eclectische mix van door 90’s beïnvloede stoner, garage en psych punk zal je uitgedroogd achterlaten en je laten verlangen naar sigaretten als ontbijt, aldus de band zelf.

Songs over onvrede in de maatschappij die leidt tot dissociatie tussen jezelf en het leven dat je leeft, tot leven gebracht door eerlijke, luide en energieke live-optredens. En dat mag u live komen ervaren! Waar wacht u nog op!?